متفرقه

روش ها و نکات مؤثر پیشرفت در درس ریاضی برای کودکان

علت عدم محبوبت از درس ریاضی

درس ریاضی، یکی از مهم‌ترین و پایه‌ای‌ترین دروسی است که دانش‌آموزان در مدارس به آن برمی‌خورند. اما علت دوست نداشتن بعضی افراد از این درس می‌تواند به موارد گوناگونی بازگردد. گاهی اوقات، این عدم تمایل به دلیل مشکلات فردی و شخصیتی است و گاهی نیز به دلیل محدودیت‌هایی که از نظر ذهنی یا حتی فیزیکی با آن مواجه هستند.

یکی از علل اصلی که باعث می‌شود بعضی افراد از درس ریاضی ناراضی باشند، می‌تواند نبود تفکر ریاضی در زندگی روزمره آنها باشد. برای بسیاری از دانش‌آموزان، مفاهیم ریاضی انتزاعی و خشک به نظر می‌رسند و ارتباط این دروس با زندگی واقعی خود را نمی‌بینند. بدون اینکه بتوانند این مفاهیم را به موقع درک کنند و از کاربرد آنها در زندگی استفاده کنند، احساس می‌کنند که این دروس برای آنها معنا ندارند.

آموزشی

علاوه بر این، روش تدریس و ارائه مفاهیم نیز می‌تواند به عدم علاقه به درس ریاضی موجب شود. استفاده از روش‌های سنتی و کتاب‌مدار بدون ارتباط با موضوعات عملی و مسائل واقعی، می‌تواند باعث بی‌افزایشی و بی‌تفاوتی دانش‌آموزان در قبال این درس شود. از طرفی، اگر معلمان قادر به ارتباط برقرار کردن مفاهیم ریاضی با مسائل روزمره و کاربردهای آن در زندگی واقعی باشند، دانش‌آموزان ممکن است علاقه‌مندتر به این درس شوند.

در برخی موارد، دغدغه‌های شخصی می‌تواند باعث عدم توجه به درس ریاضی شود. برخی دانش‌آموزان ممکن است با مشکلاتی مانند اضطراب یا کمبود اعتماد به نفس روبرو باشند که باعث می‌شود از مواجهه با چالش‌های درسی اجتناب کنند. همچنین، ممکن است دانش‌آموزانی که در زمینه‌های دیگر مهارت‌های بیشتری دارند، به درس ریاضی علاقه نشان ندهند و به جای آن، به سمت دروسی که قابلیت‌های آن‌ها را بیشتر با مهارت‌های خود مطابقت دارد، جلب توجه کنند.

همچنین، برخی دانش‌آموزان ممکن است با چالش‌های خاصی در مواجهه با مفاهیم ریاضی روبرو شوند. مفاهیمی همچون هندسه سه بعدی یا معادلات پیچیده ممکن است برای آنها دشوار باشد و باعث افزایش استرس و اضطراب شوند. اگرچه این افراد می‌توانند با تلاش و تمرین بیشتر به مرور زمان مفاهیم را درک کنند، اما این مشکل می‌تواند باعث کاهش علاقه به درس ریاضی شود.

در نهایت، علت عدم دوست داشتن بعضی افراد از درس ریاضی می‌تواند به مجموعه‌ای از عوامل مختلف بازگردد، از جمله روش تدریس، میزان ارتباط مفاهیم با زندگی واقعی، مشکلات فردی و چالش‌های ذهنی یا حتی فیزیکی. اما با توجه به اهمیت ریاضیات در زندگی روزمره و توانایی‌هایی که به فرد در انعطاف‌پذیری ذهنی و حل مسائل می‌دهد، ارزش دانش و درک صحیح آن برای همه افراد بسیار ارزشمند است

از آغاز مدرسه، ممکن است حس تنفر از ریاضی در ما وجود داشته باشد. حتی اگر ریاضی هرگز قوی ترین درس شما نبوده است، روش های ساده ای وجود دارند که می توانید استفاده کنید تا درس ریاضی برای شما یا دانش آموزتان شیرین باشد. این روش ها به این ترتیب هستند:

  • باور کنید که می توانید در ریاضی خوب باشید

باور کنید که در ریاضی خوب هستید.اعتماد به نفس نکته کلیدی است. اولین قدم برای یادگیری و تقویت ریاضی این است که باور کنید که واقعا می توانید در ریاضی خوب باشید پس جملاتی مانند نمی توانم،بسیار پیچیده است و سایر جملات منفی را کنار بگذارید.

دانشمندان دریافتند که چیزی به نام ژن های ریاضی وجود ندارد که همه آن ها ناشی از تجربه و تمرین باشد. بنابراین تمرین کنید و این افکار منفی را از خود دور کنید.

اعتماد به نفس و کار سخت کلید موفقیت در ریاضی هستند

اگر کودک شما خود را در دسته بندی ریاضی نه چندان خوب قرار می دهد، به آرامی آن ها را اصلاح کنید. مطمئن شوید که کودک شما می داند که می تواند هر کاری که فکرش را می کند، انجام دهد، از جمله آن چیزی که امروز در کلاس ریاضی یاد گرفته است و بسیار سخت به نظر می رسد.

به کودک خود بیاموزید که کارهایش بیش از هر توانایی طبیعی که دارد، اهمیت دارد. مطالعات نشان می دهد کودکانی که به خاطر سخت کوشی تحسین می شوند، بیشتر خود را به چالش می کشند و سخت کوشی شاخصی بسیار مهمتر از هر معیار دیگری برای موفقیت است. بنابراین به فرزندتان بیاموزید که به خودش ایمان داشته باشد و در کلاس درس اعتماد به نفس داشته باشد و او را تشویق کنید که سوال بپرسد و افکارش را به اشتراک بگذارد.

  • مهارت های ریاضی خود را افزایش دهید

اگر دانش آموز شما ببیند که شما سعی می کنید در ریاضی خوب باشید، احتمالا روش های شما را دنبال خواهد کرد. والدینی که درک خوبی از ریاضی و اعداد دارند، تمایل دارند این دانش را به فرزندان خود منتقل کنند.

یک وجه مشترک در میان تمام دانش آموزانی که در ریاضی با مشکل مواجه هستند، درک ضعیف از نحوه محاسبه صحیح اعداد در ذهنشان است. اگر از ماشین حساب گوشی خود برای انجام محاسبات پایه ریاضی استفاده می کنید، فرزندتان از شما پیروی خواهد کرد. اگر واقعا می خواهید فرزندتان در ریاضی خوب شود، از او بخواهید که شما را در عادت نداشتن به ماشین حساب همراهی کند.

براساس این مطالعه که در دانشگاه دوک انجام شده است، صرف چند دقیقه در روز برای کار بر روی مهارت های ریاضی ذهنی می تواند راه درازی را در پیش داشته باشد.

راه های آسان زیادی برای انجام محاسبات ذهنی در روز وجود دارد. سعی کنید در شام بدون ماشین حساب گوشی خود، اعداد را محاسبه کنید. (منبع کمکی)

یادگیری ریاضی
یادگیری ریاضی
  • برای تمرین مهارت های ریاضی با کودک خود وقت بگذارید

اختصاص زمانی برای تمرین ریاضی با فرزندتان، به بهبود نمرات او کمک می کند. فلش کارت ها ابزاری ارزان قیمت و آسان هستند که به دانش آموز شما کمک می کنند مفاهیم ریاضی را به خاطر بسپارد و مهارت های ریاضی ذهنی خود را تقویت کند.

چه در مورد ضرب، تقسیم، جمع، تفریق یا هر بخش دیگری از ریاضیات که فرزند شما در آن اشکال دارد، تمرین کردن کاری است که لازم است برای رسیدن به تسلط کافی انجام دهد.

این سوال اغلب برای دانش آموزان پیش می آید که خوب بودن در ریاضی چگونه اتفاق می افتد؟ این مهارت به خودی خود ساخته می شود. اگر کودک شما در یک زمینه مهارتی ندارد، در دروس دیگر نیز به مشکل بر می خورد و اگر این خلاها را پر نکند، منجر به عقب ماندن او در دبیرستان و دانشگاه خواهد شد.

بنابراین به همان اندازه که اصول اولیه ساده به نظر می رسند، برای موفقیت دانش آموزان شما در آینده بسیار مهم هستند. پس لطفا، تمرین کنید.

تمرین روزانه با فرزندتان در ریاضی، یا حداقل چند بار در هفته، آن ها را به این باور می رساند که آن ها در این زمینه تنها نیستند و والدین هم به انجام این کار اشتیاق دارند. سپس شاهد آسان تر شدن تمرینات ریاضی به مرور زمان خواهند بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا